Pentru ca a face bani pe net presupune acordarea de servicii specializate in cele mai multe situatii vei avea nevoie de o forma juridica de organizare. Pe langa faptul ca esti pus la adapost de eventuale procese, plangeri si alte probleme ce pot veni din partea unor clienti mai cusurgii – dai si o credibilitate mai buna in fata clientilor si iesi si mai bine la taxe plus cerinta legala. Iar pentru Amazon Wholesale in special, este aproape obligatoriu, altfel nu o sa te bage nici un furnizor in seama.
Se infiinteaza relativ simplu, direct la Registrul Comerțului sau (recomandat) sa angajezi o firma specializata pentru asta (sunt o gramada pe net). De regula costa in jur de 3-500 ron si este gata cam intr-o saptamana. Important pentru cei care vor sa vanda online este sa solicite codul CAEN (de activitate) cu nr 4791 – Comerţul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet.
Acte necesare:
– Copie BI Administrator
– Copie Contract spatiu locatie firma – alternativ se poate opta ptr gazduire la sediul avocat
– Copie BI proprietari spatiu
– Acord vecini daca spatiul este la bloc
– Specimen de semnatura – gratuit la ONRC sau contra cost la Notar
– Declaratia de asociat – contra cost la Notar
– 3-5 variante de nume de firma
La final vei primi:
1.Certificat de Inregistrare (CUI) – asta este practic „buletinul” firmei
2.Certificat Constatator
3.Rezolutie de Inmatriculare
4.Actul ConstitutivPlus desigur cont bancar pe firma, deschis cu ocazia infiintarii cand ai de depus acolo min 200ron capitalul social. Atentie: de acum inainte orice cheltuieli faci pe firma va trebui sa soliciti bon fiscal / factura fiscala.
In termen de 30 de zile de la infiintare ai obligatia sa achizitionezi (de la ANAF local – vro 50 lei) Registrul Unic de Control sau esti pasibil de (prima) ta amenda deja
Ai mai putea sa iti faci si o stampila (desi nu mai este obligatorie) si de asemenea sa cauti un contabil. Iar daca vei face tranzactii internationale (gen abonament la Amazon sau Shopify, etc) iti mai trebuie si cod intracomunitar de TVA (asta nu inseamna ca vei si fi platitor de TVA in RO) ptr inregistrarea acestor tranzactii in contabilitate si (mai ales) a nu mai fi taxat de acele platforme cu tot cu TVA.
Taxare: Foarte simplificat, se achita un impozit pe venit de 3% daca societatea nu are salariati sau de 1% daca are minim un salariat (8 ore norma intreaga). Profitul se poate scoate din firma sub forma de dividende.
Comanda SITUL TAU aiciIar dupa ce ai in sfarsit firma ta, hai sa ii facem si un website sa fie prezenta pe net corespunzator!