Sa incepem treaba!

INSTRUCTIUNI INSTALARE PACHET WOO-COMMERCE

Pas cu pas, catre un website deosebit!

Pentru a finaliza constructia websitului avem nevoie de mai multe date. Sa le luam pe rand:

Cum vrei sa se numeasca situl tau?

Alege un nume simplu, usor de retinut. Gandeste-te cum il vei spune (si) la telefon, eventual in engleza. Acesta este nume unic in lume si nu se poate schimba, dupa. Desi nu exista nici un standard in industrie, majoritatea alege numele firmei, gen Gigi SRL = Gigi .com

In cazul in care numele nu este disponibil, incearca variatii, de exemplu gigi-shop sau gigi-store sau chiar gigishop ori gigistore

Extensia recomandata este .com pentru ca trebuie sa fie „universala”. Cu alte cuvinte, daca azi activezi pe UK si maine te gandesti sa te extinzi si peste ocean, nu va trebui sa schimbi situl cu totul, .com este, cum am spus, universal

Cost: recomandam Interserver cu $7.99, vezi in tabul urmator, cel cu Gazduirea.

Platile pentru nume de domeniu sunt de regula pe un an, cu rennoire. La finalul perioadei, daca pretul variaza, poti sa te muti la alta companie cu oferta mai buna. Daca ai deja nume de domeniu, il putem folosi pe acela.

Fisierele, pozele, produsele, etc – cu alte cuvinte: continutul situl tau trebuie sa stea undeva accesibil utilizatorilor. Calculatorul legat non-stop la internet care gazduieste fisierele ce compun situl tau se numeste server. Exista companii specializate, care au zeci si sute de servere si care vand spatiu pe acestea, pentru situri noi. Acestea gestioneaza aceste servere, le alimenteaza cu curent, le tin la temperaturi controlate, le intretin, etc si astfel cer remuneratie pentru aceste cheltuieli. Gazduind sute si mii de situri, aceste costuri sunt foarte mici pentru fiecare utilizator in parte.

Recoamdarea noastra este de departe INTERSERVER 

Cum cumperi gazduirea la INTERSERVER?

Nota: In prezent (aprilie 2021) este in desfasurare o campanie de reducere 50% cu pret $2.5/luna – vro 10 lei echivalent a 2-3 cafele/ luna, lol. Chiar si fara aceasta promotie, pretul este foarte bun pentru serviciile oferite!

1. Foloseste linkul de mai jos pentru a ajunge pe site la ei (linkul nostru de afiliat – multumim!!)

INTERSERVER

2. Apoi da click pe butonul BUY NOW. Poti ignora eventualul banner promo, intrucat acele oferte sunt pe o singura luna. Mergi asadar pe butonul BUY NOW, aflat un pic mai jos. 

3. In ecranul urmator alege sa cumperi de la ei domeniu direct, pretul este de $7.99 (aprilie 2021) unul din cel mai bune preturi de pe piata – caz in care pune de fapt bifa pe prima varianta „register a new domain

4. mergi mai departe si intregistreaza un cont nou, cu datele tale. Campurile bolduite sunt obligatorii (de exemplu numele companiei, nu este).

5. cand ajungi la pagina de plata, alege din lista tariful pe 12 luni, nu lunar, intrucat este cel mai bun. Astfel, daca a ramas activa promotia de $2.5/luna total de plata ar trebuie sa fie $30 (12*2.5). Plus eventual numele domeniului $7.99. Nu trebuie sa iei si Provacy, asadar debifeaza aia sa ramana $37.9 totalul

6. pentru plata se recomanda PayPal daca ai. Daca nu, mergi pe card. In unele cazuri plata cu cardul nu se proceseaza direct, ci trebuie si o autorizare speciala. Contacteaza-ne daca intampini greutati, pe messenger, direct. Pentru asistenta uneori ne conectam remote la calculatorul tau, via un program ajutator ce se numeste AnyDesk si pe care il poti descarca gratuit de pe net, de aici ANYDESK – dupa care ne dai ID-ul tau, din aceasta aplicatie.

Daca ai deja gazduire de la alt provider, probabil o vom putea folosi pe aceea.

Plata pentru gazduire este de regula anuala. Spre finalul perioadei, fie prelungesti la acelasi provider (posibil sa fie modificari cu alt pret pentru prelungiri), fie te muti la alt provider cu oferta mai buna – atentie, in acest caz vezi ca noul provider sa ofere migrare gratuita, intrucat noi de exemplu nu avem astfel de serviciu activ (inca)

Aici intervenim noi, cu designul. Pretul este unic, in sensul ca platesti o singura data si ai situl tau.

Pentru un site folosit la  Amazon Wholesale avem nevoie de:

  1. datele de acces de la providerii de nume domeniu si hosting (de mai sus) – email/parola. Parola se poate schimba, dupa ce finalizam situl. Cel mai bine ar fi sa avem datele de acces la wordpress
  2. datele de contact ale firmei tale (email, telefon, adresa, VAT, etc)  – nimic obligatoriu, doar ce vrei sa apara pe site. Poti modifica si tu, ulterior, singur astea.
  3. cateva categorii gen Beauty, Toys, etc – vro 2-3 – mai poti adauga oricum tu, ulterior ce doresti
  4. logo daca ai, daca nu facem noi pentru tine ceva simplu
  5. legat de business email, recomandam varianta Google. Cum se seteaza? Avem aici un articol
  6. plata anticipat, conform ofertei

Oferta noastra o cunosti deja, reluam totusi: pentru WordPress este aici: WEB DESIGN WORDPRESS

Termen de executie 1-3 zile.

La final iti punem la dispozitie situl, un tutorial video cum sa adaugi produse noi si datele de acces in wordpress cu recomandarea de a schimba emailul nostru de la Admin (odata logat in wordpress: Users / Edit / Schimbi parola / Save Changes / Confirmi din emailul tau linkul primit)

Multumim!