Cum sa infiintezi firma cu personalitate juridica in US (LLC)?

Cand vinzi peste ocean, cel mai bine este sa si ai forma legala US.

Echivalentul SRL este LLC. Se infiinteaza de la distanta, nici nu ai nevoie de atatea documente ca la SRL (doar un buletin).

Forma de reprezentare este Registered Agent, respectiv o persoana care actioneaza ca interfata intre tine si statul american. Legal zoom, File inc, Buffalo registered agents, etc sunt o gramada de agentii care pentru 2-400USD iti pot face LLC in cateva zile. Ba unii ofera chiar si mail forwarding (cand primesti o scrisoare ti-o trimit pe email scanata) altii numar de telefon local si toti o adresa locala (sediul tau).

Dupa ce ai LLC trebuie sa aplici ptr EIN (employer identification number). O poti face tot prin registered agent sau tu singur, doar ca iti trebuie (culmea) un serviciu de fax (sunt pe net o gramada) intrucat americanii lucreaza predominent cu faxul… Formularul pentru a solicita EIN se numeste SS-4. Urmeaza mai apoi sa aplici pentru Sales Tax ID (denumit in continuare: ST)

De retinut ca in America conceptul de TVA nu exista, ci se lucreaza cu Sales Tax. In functie de stat (cele 50) acest ST are procent diferit (dap, welcome to the US).

Vestea buna este ca, de exemplu Amazon colecteaza pentru tine acest ST si il vireaza automat unde trebuie, desi nu pentru toate statele, zi de zi se inroleaza tot mai multe, asa incat sansele sunt ca in curand cam toate statele sa fie acoperite automat.

Cum aplici ptr ST? Te duci pe situl primariei din statul respectiv si aplici online. De regula se cere si o taxa pentru acest serviciu 50-100USD platibila cu card. Dupa care incepi sa vinzi pe piata americana.

Si automat ai si niste obligatii fiscale:

–anual, in luna infiintarii trebuie sa platesti anual filling tax functie de statul unde te-ai inregistrat. De asemenea prelungire abonament cu Registered Agent functie de ce ai convenit cu el, in momentul infiintarii.–anual pana in 15.04 (sau in 2020 extins la 15.07 pe motiv de virus) trebuie sa depui formularul 5472 impreuna cu un atasament – Part V din formular. Acest formular este obligatoriu, cu amenzi de $25,000 (wow)! Se depune tot via fax, la nr la nr 855-887-7737 (sau posta) direct la IRS (Fiscul din US) impreuna cu formularul 1120 (care se completeaza doar in antet, respectiv sectiunile: nume, adresa LLC, sectiunea B si E plus scris deasupra „foreign-owned U.S. DE”)

–in functie de activitatea depusa pe teritoriul american, de statele unde ai facut afaceri se mai adauga si alte formulare, pe care un contabil local ti le poate detalia, exact pe specificul tau. Eventual mai poti frunzari si situl IRS de unde apropo, poti descarca toate formularele in PDF + instructiuni.

Suna complicat? Nu te descuraja! America este tara tuturor posibilitatilor si odata ce ai trecut de acest pas, focusul tau ar trebui sa fie sa cresti businessul la nivelul celei mai lucrative piete din lume! Si trebuie sa mai sti ca este absolut obligatoriu ptr US sa ai si un website profi ca sa razbati aici – cu care te putem ajuta noi

Comanda SITUL TAU aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Atentie!

Salutare!

In prezent formularul NU este monitorizat, datele introduse NU ajung la mine, te rog sa ma contactezi direct pe messenger https://m.me/ro.webdesign.adrian

Multumesc frumos! 

Adrian Barbu