Amazon vs Emag – ce alegi? (comparativa 2022 / 2023 / 2024)

Emag Marketplace Romania se extinde rapid si deja putem spune ca in 2022, are cota cea mai mare de piata din Romania! Intreaba pe cine vrei tu din tara si va sti cine este eMag si probabil are si cel putin o comanda data pe aceasta platforma de ecommerce locala.

Astfel, nu ar trebui sa ignori aceasta posibilitate de crestere, chiar daca tu in prezent vinzi pe Amazon!

In special daca locuiesti in Romania, este si mai simplu. Practic ai totul la dispozitie: si furnizori si logistica si in plus totul se face in limba romana, cu LEI, local, ce sa mai: business mult mai simplu.

Hai sa vedem mai departe o comparativa Amazon vs Emag!

Similitudini

Sunt numeroase similitudini intre cele 2 platforme, iata-le pe cele mai importante:

 1. Acelasi concept de Marketplace: tu aduci produsele, ei se ocupa de restul: aduc clientii, incaseaza banii si (in functie de ce logistica alegi) tot ei si livreaza produsele. Plus tot ei se ocupa de relatii clienti.
 2. Platesti un comision din vanzare, care in momentul de fata, la eMag este undeva in jur de 20%
 3. Primesti recenzii sau reviews si la produse, dar si la seller, cu impact in metricii contului (sau sanatatea acestuia)
 4. Clientii au sistemul Prime de la Amazon, denumit Genius la eMag
 5. Poti face vanzari complet de la distanta, altfel spus sistemul FBA de la Amazon are echivalent cu FBE la eMag (se ocupa ei de logistica cap-coada)
 6. Buy Box de la Amazon este echivalent cu Buy Button de la eMag

Diferente

Sunt totusi si diferente intre cele 2 platforme:

 1. Nu platesti taxa lunara sau abonamentul lunar de 39 EUR (Mai 2022)
 2. Decontarile se fac in moneda locala, respectiv LEI si nu mai pierzi la cursul de schimb
 3. Piata de desfacere este limitata la Romania si cateva alte tari (Ungaria, Bulgaria)
 4. Nu ai softuri cu care sa vezi automat cate vanzari, ce profit, ce taxe, etc.  Le poti insa judeca manual, ai in backoffice suficiente informatii referitoare la viteza de vanzare, pretul minim din toate timpurile (best price), vezi cati selleri sunt pe listing, etc. Cu un pic de „bun-simt” iti poti da seama rapid de un produs.

Cum incepi sa vinzi pe eMag?

Informatiile referitoare la cum sa incepi o afacere online pe eMag Marketplace sunt putine si de slaba calitate (Mai 2022). Asta pentru ca in Romania, „sa moara si capra vecinului” este un concept larg raspandit… daca tu stii ceva, este de neconceput sa imparti informatia cu altul… cu o singura exceptie, totusi: situl onlineSellers.ro unde vei gasi informatie bogata si complexa despre cum sa vinzi pe eMag

Ai acolo informatii complet gratuite despre tot procesul de la A la Z!

Si de asemenea, pentru cei care vor sa accelereze rapid debutul pe eMag Marketplace Romania au la dispozitie si Pachetul Premium onlineSellers Romania.

Ce vei gasi in acest curs eMag?

 1. Primi pasi – ce trebuie sa stii inainte
 2. Inscrierea in marketplace – cum sa te inregistrezi efectiv, documente, etc. Apropo, se poate face eMag si cu firma din alta tara, nu neaparat SRL!
 3. Setari intiale – ce trebuie sa faci dupa ce ai fost acceptat, conturi de curieri, etc
 4. Cautare si Listare produse – detalii, surse, tehnicalitati. Cum sa judeci produsele, chiar in lipsa instrumentelor software lipsa (cum am zis mai devreme la Diferente)
 5. Relatii clienti – pentru ca este important sa ai reviews bune si sa demarezi afacerea ta pe eMag, fulminant
 6. Escaladare afacere – dupa ce ai construit o afacere de succes pe eMag, este timpul sa „te pensionezi” si acolo vei gasi pasii necesari
 7. Alte instrumente, ce includ si Consultatii 1:1, Resurse si Blog cu diverse informatii, gratuite
 8. Program de afiliere onlineSellers Romania, prin care poti castiga in paralel, sume importante, chiar si cateva zeci de mii de lei, lunar
 

Altfel spus, un ghid complet de la A la Z, despre cum sa vinzi pe eMag Marketplace Romania!

Oportunitatea este aici si nu o sa dureze prea mult, evident! Si la Amazon au fost vremuri in anii 2010, cand era extrem de simplu sa intri cu un produs si sa faci vanzari si profituri enorme… dar in timp s-a diluat oportunitatea, odata cu influxul masiv de noi selleri. 

Ei bine, cum acele vremuri nu o sa se mai intoarca (dimpotriva, este tot mai greu sa ai succes ca nou-venit pe Amazon) – dar acum ai o noua posibilitate de succes masiv, de data asta pe eMag, care se afla la inceputurile sale, sau altfel spus, in timpurile de glorie Amazon – si de aceea am scris acest articol, pentru a te informa, in exclusivitate!

Profita de oportunitatea asta si tu!

Succes!

Sumar informatii pentru start Amazon Romania Wholesale

Odata finalizat contul de Amazon ai nevoie (si) de mai multi pasi, explicati desigur, GRATUIT, chiar pe acest site, sectiunea AMAZON BLOG

Chiar daca inca nu ai firma, te poti informa deja:

…si multe altele, pe care le gasesti in celelate articole, din blogul nostru

Din 2019 adaugam continut gratuit despre cum sa iti faci un busines pe Amazon, sustinand sellerii independenti! Si nu ne oprim aici! 

Chiar si in 2021, adaugam informatii relevante… cum ar fi: Cum sa iti faci cont pe Amazon avand SRL (sau alta forma de organizare juridica)

Si suntem la fel de actuali si in 2022!!

HAI SA DISCUTAM PRIMII PASI AI NOII TALE AFACERI!

4 răspunsuri

 1. Ce comision din vanzari se percepe pe amazon? In afar de abonament , nu se plătește nicio alta taxa pe amazon?Și, în afara de aceste taxe și comisioane, se plătesc și la stat impozite și taxe?

  1. Bună. Și la Amazon se plătește de asemenea comision din vânzări ca și la eMag. Și desigur pentru orice activitate comerciala trebuie să plătești taxe și impozite acolo unde ai domiciliul fiscal. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Atentie!

Salutare!

In prezent formularul NU este monitorizat, datele introduse NU ajung la mine, te rog sa ma contactezi direct pe messenger https://m.me/ro.webdesign.adrian

Multumesc frumos! 

Adrian Barbu