Cum sa discuti cu furnizorii ptr Amazon Wholesale 2/4

Dupa ce ai stabilit primul contact urmeaza de regula un set de intrebari pe care le-am observat ca se tot repeta, asa incat, pe parcusul urmatoarelor articole o sa le detaliez impreuna cu raspunsurile cele mai eficace:

i: „Vinzi pe Amazon?”

r: „Da (nu vrem sa mintim furnizorul). Amazon este canalul de vanzare cel mai mare din lume si nu putem neglija deloc acest lucru. Faptul ca suntem prezenti pe Amazon ne ajuta sa intelegem mai bine piata si comportamentul clientilor, trenduri noi precum si feedback-ul clientilor legat de diverse produse si branduri (deja am nuantat foarte mult activitatea noastra pe Amazon, implementand ideea ca nu suntem doar simpli vanzatori – deja atentia furnizorului este pe noi ca seller incepe sa i se topeasca indoiala de a nu vinde celor care sunt simpli selleri pe AMZ). Pentru brandurile cele mai profitabile noi asiguram servicii conexe pe Amazon cum ar fi de exemplu campanii platite. Mai mult, suntem atenti sa nu incalcam politicile de pret. Apropo, voi aveti astfel de reguli legate de pretul minim in piata? (uite asa le-am distrus din prima, inainte sa deschida discutia, temerea ca vom darama pretul – asta fiind in fapt cea mai mare temere a oricarui furnizor legat de brandul sau: ca sellerii pe AMZ vor duce pretul atat de jos incat sa le fie aproape imposibil sa il urce inapoi, astfel pierzand marje importante).

 

i:”Unde vei vinde produsele noastre?”

r:”Noi testem in primul rand pe Amazon produsele noi si alternativ vindem si pe situl propriu – doar produsele care merita din punct de vedere marja (deja aici aratam ca suntem focusati pe business – nu neaparat o discutie politica). Ca sa promovam brandurile noi pe situl propriu avem nevoie de preturi bune intrucat noi intentionam sa investim si in marketing, promovare catre clienti ceea ce nu este deloc ieftin (aici mutam discutia usor, usor catre discounturi – ceea ce o sa ne ajute mai tarziu cand ajungem de fapt si la preturi)

 

i:”La noi minimul de comanda este $5000 – poti sa faci o astfel de comanda?”

r:”Sigur, pentru produsele profitabile putem investi in comenzi de acest nivel (aici le aratam ca suntem un jucator important). Cu toate astea, politica noastra spune ca prima comanda este de doar $500 ca un test in piata catre audienta / clientii nostri. Daca aceasta prima comanda este in regula cu siguranta vom putea comanda la nivelul cerut de voi. Sper ca puteti intelege politica noastra de achizitie intrucat si noi avem reguli interne ca si voi (deja aici ai pus cireasa pe tort. Si chiar asa si este: daca prima comanda mica se dovedeste buna ptr tine, de ce nu ai face pe urmatoarea mai mare, la nivelul cerut? insa tu trebuie sa-i convingi sa iti vanda prima data mai putin, sa minimalizezi riscul; ca sa nu mai zic ca vei avea si un boost de capital dupa prima comanda)

 

Nu uita: ca sa pari profi si sa poti sustine astfel de discutii cu potential profit important la final, ai nevoie de o IMAGINE PROFI – iar noi te putem ajuta!

Oferta situri Amazon Wholesale

Acesta este un articol din miniseria de 4 articole despre cum sa discuti cu furnizorii Amazon Wholesale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Atentie!

Salutare!

In prezent formularul NU este monitorizat, datele introduse NU ajung la mine, te rog sa ma contactezi direct pe messenger https://m.me/ro.webdesign.adrian

Multumesc frumos! 

Adrian Barbu