Migrare site catre alt hosting

Se intampla uneori, din diverse motive, fie de pret, fie de stabilitate, etc sa doresti sa muti situl tau wordpress de la hostingul actual catre un nou hosting.

Desi exista numeroase proceduri de migrare site wordpress de la un hosting la altul, unele implicand acces la cPanel, altele lucru cu limbaje de programare MySQL de exemplu, o sa iti prezentam mai jos o metoda extrem de simpla, cu doar cateva click-uri.

Important: in majoritatea cazurilor, noul hosting ofera GRATUIT migrarea sitului de la vechiul provider la ei. Asadar, acesta ar trebui sa fie un criteriu de alegere a noului hosting. Verifica cu ei, inainte de orice.

Cum poti sa iti muti situl wordpress in cateva click-uri, gratuit?

WordPress este o plaforma care functioneaza ca si un program de calculator de exemplu. Asadar, nu se poate pur si simplu face copy-paste la toate fisierele de la serverul vechi pe cel nou... cum nici la un program de pe calculator nu merge sa copiezi folderul lui din Program Files - fara sa parcurigi instalarea, nu v-a merge in veci. Revenind la WordPress, trebuie sa sti ca acesta lucreaza cu baze de date, de aceea linkurile dinspre si cate acestea trebuie pastrate.

Bun, am zis simplu si rapid, cum se face efectiv?

Foloseste pluginul All-in-One WP Migration 

Pasi hosting vechi:

 1. in hostingul actual te loghezi in wordpress via wp-admin
 2. instalezi pluginul All-in-One WP Migration (Plugins, Add new)
 3. activezi pluginul
 4. din meniul pluginului dai Export
 5. salvezi fisierul pe calculator

Cu hostingul vechi ai incheiat

Important: daca ai si email gazduit, atunci va trebui sa ceri un export al acestuia hostingului vechi, via Support

Mergi acum la providerul numelui de domeniu si actualizeaza Nameservers catre noul hosting. Datele acestea le gasesti in welcome email primit atunci cand ai cumparat noul hosting. De regula propagarea dureaza 24-48h

Pasi hosting nou:

 1. in hostingul nou te loghezi in wordpress via wp-admin
 2. instalezi pluginul All-in-One WP Migration (Plugins, Add new)
 3. activezi pluginul
 4. din meniul pluginului dai Inport
 5. alegi fisierul de pe calculator, salvat mai devreme
 6. confirmi la final, daca este cazul

Cu hostingul nou ai incheiat. Situl se afla acum pe noua locatie. 

Mai ai doar sa restaurezi si emailul - cu ajutorul suportului de la noul hosting.

Gata! Simplu, in doar cativa pasi!

Doar dupa ce te asiguri ca totul este in regula, la locul lui, poti reveni la hostingul vechi si sterge fisierele ramase acolo. De ce? Pentru ca daca ceva merge prost, sau poate chiar te razgandesti, sau indiferent de decizia de a reveni la vechiul host, nu ai de facut decat sa inlocuiesti nameservers la providerul numelui de domeniu cu cele de la hostingul vechi, iar in 24-48h situl este inapoi cum il stiai, pentru ca fisierele vechi nu se sterg automat, ci manual.

Ai nevoie de ajutor? Vorbeste cu noi! Troubleshooting

In acest moment nu asiguram servicii de mutare situri, dar situatia se poate schimba asa incat, contacteza-ne sa verifici inainte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Atentie!

Salutare!

In prezent formularul NU este monitorizat, datele introduse NU ajung la mine, te rog sa ma contactezi direct pe messenger https://m.me/ro.webdesign.adrian

Multumesc frumos! 

Adrian Barbu