Cum sa-ti faci cont pe Amazon cu SRL in 2021?

Odata finalizat contul de Amazon (iti explicam mai jos cum) ai nevoie (si) de mai multi pasi, explicati desigur, GRATUIT, chiar pe acest site, sectiunea AMAZON BLOG

Chiar daca inca nu ai firma, te poti informa deja:

…si multe altele, pe care le gasesti in celelate articole, din blogul nostru

Din 2019 adaugam continut gratuit despre cum sa iti faci un busines pe Amazon, sustinand sellerii independenti! Si nu ne oprim aici! 

Chiar si in 2021, adaugam informatii relevante… cum ar fi:

CUM SA ITI FACI CONT PE AMAZON EUROPA IN 2021 AVAND SRL

Desi sunt mai multe metode, noi o recomandam in prezent pe urmatoarea. Chiar daca unele masuri ti se vor parea mai “paranoia”, faptul ca in prezent se aproba foarte greu conturi, trebuie respectate 100% pentru o sansa de succes ridicata.

Acest material face referire la Amazon Europa, nu US, unde NU recomandam sa se vanda cu SRL (ci cu LLC). 

Asadar:

 1. Toate operatiunile de mai jos le vei face din aceeasi locatie, ideal acasa la tine, fiind conectat pe acelasi WiFi de fiecare data cu acelasi laptop
 2. Pune un Windows nou. Daca nu te pricepi, atunci fa cel putin un clear cache la browser, si intra cu modul ingonito
 3. Iti faci o adresa de gmail, noua (chiar daca mai ai si altele) GMAIL pe care o vei folosi cu Amazon
 4. Accesezi Amazon.de si lasi Chrome sa iti traduca situl daca nu cunosti prea bine limba. Alternativ poti da click pe stegulet si alege traducere in alta limba. Apoi: Neuer Kunde? Starten Sie hier.
Amazon DE login

5. Iti faci cont DE BUYER. Cu alte cuvinte, de achizitii, de client. Pune mai departe adresa, exact la virgula, din buletin, cea la care si locuiesti, cum am spus la punctul 1. Nr de telefon de asemenea ar fi bine sa fie nou sau in orice caz, neasociat vreodata cu Amazon.

Mein Konto / Adressen

6. Urmatorul pas este sa adaugi un card bancar personal in contul tau. Ai grija sa fie un card emis de la o banca fizica din Romania, care sa aiba sold disponibil, de sa zicem vro 400 ron minim. Si pe extras sa apara de asemenea, exact, adresa ta de domiciliu, identica cu cea din buletin, cum am spus la punctul 1

Mein Konto / Ihre Zahlungen

Amazon DE account

7. Fa o comanda de orice cu livrarea la domiciliul tau introdus mai sus, platind cu cardul de mai sus. Poti comanda orice, scopul nostru este sa verificam si adresa si cardul, definitiv sa zicem in ochii Amazon.

Pana acum nimic nu a avut legatura cu firma ta (doar cu persoana ta). Hai mai departe.

8. Pana ajunge comanda la tine, ne ocupam de alte aspecte legale cum ar fi (toate, de data asta, pe firma):

 • Infiintare SRL. Sa nu uiti de Registrul de control. De asemena ar fi cazul sa discuti si cu un contabil, deja sa il ai aproape.
 • Obtinere cod TVA Intracomunitar – de la ANAF local
 • Cont la Transferwise (sau mai nou Wise) – important ptr ca sa ne protejam de pierderile de la schimburile valutare

9. Acum este timpul sa faci CONT DE SELLER (spre deosebire de pct 5 unde aveam cont de client).

 • Te loghezi in Amazon cu datele de client de la pct 5
 • Te duci in subsol > Jest verkaufen
 • Se deschide o noua pagina > click pe butonul portocaliu Registriern
Vanzare pe Amazon Germania

10. Faci cont tip INDIVIDUAL, cum ar veni, pe persoana fizica. O sa ai nevoie de buletin ca dovada de identitate, de asemenea de o dovada de adresa. Poti traduce o factura recenta de utilitati fixe care contine exact adresa ta din buletin – se face cu un traducator autorizat – atentie sa NU traduca si adresa (gen in loc de Str. sa traduca Strasse…etc). Ideal insa ar fi sa scoti un extras de cont unde sa se vada tranzactia facuta la pct 7, cand ai cumparat ceva de pe Amazon. Asta ar fi dovada suprema ca adresa este buna in ochii Amazon. Desi scrie “scan” recomandam sa le faci poze la documente – ideea este sa nu apara cumva vreo suspiciune de frauda (caz in care contul va fi permananet blocat). Mai mult, daca la buletin scrie fata-verso si tu vezi ca pe verso nu este nimic, fa poza, chiar daca este doar un spate alb. Odata aprobat pe cont INDIVIDUAL este timpul sa trecem la ultimul pas

11. Mutare cont din INDIVIDUAL in PROFESSIONAL

 • Te loghezi in Seller Central cu datele de la pct 10
 • Te duci la Account Settings (Account Info)
 • Your services – Manage
 • Sell on Amazon – Upgrade

O sa urmeze o noua verificare, de data asta pe firma ta. O sa ai nevoie de actele firmei (certificat constatator, cod TVA, etc). De fapt am facut tot acest “ocol” de mai sus ca sa ajungem in acest punct cat se poate de “verificati” si astfel procesul sa fie cat se poate de simplu.

SUMAR:

 1. cont de client + comanda orice de pe Amazon
 2. cont de seller tip Individual logat cu contul de client (asociat acelasi email si date personale)
 3. schimbat cont tip Individul pe tip Professional

 

IMPORTANT:

Metoda aratata aici nu este neaparat cea mai buna sau cea mai recomandabila, dar in opinia noastra, este una cu probabilitatea de succes cat mai ridicata! 

Succes! si nu uita ca, dupa ce ai contul activ, detinem pentru tine un pachet de servicii profesionale, diponibile printr-un singur click, mai jos:

NOTA: Retine te rugam ca noi NU oferim si servicii de activare conturi Amazon dar poti incerca AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *